Gölgede Kalmış 10 Kemal Sunal Filmi Karakteri

Hepsi efsane karakter, her hangi bir sıraya koymadım, kıyamadım hiç birine.

Ayı Abbas
Kötürüm Ahmet: Kötürüm Ahmet, şifacı Rıfkı efendinin yürümesini sağladığı efsane insandır. Filmde iki dakikası falan var herhâlde. Yağmurun yağışını bilen Rıfkı efendiye yeni bir sınav olarak getirilmiş, ama tüm doktorların hocaların iyi edemediği bir adam olarak yılan korkusu nedeniyle tekerlekli sandalyeyi atmış koşmaya başlamıştır.
Film: Üç Kağıtçı, Oynayan: Necdet Kökeş

Yönetmen: Gerzek Osman'ın yaptığı gerzeklikler sayesinde başına gelmedik işler kalmayan Yönetmen, ona son bir şans daha verir. "Osman'ı gökte ararken yerde bulmuştur." Dövdürdüğü Osman'a şöyle der: "Seni hiç döver miyim Osmancığım? Şimdi beni iyi dinle. İçeride patron var. Kendini gösterirsen belki sana bir başrol çeker. Rolünü iyi dinle: İçeri gireceksin, sandalyede Esin Esmer var. Adam akıllı Esin'i döveceksin! Tak Tak Tak! Aman sakın patronun karısını dövme. Sandalyede oturan Esin Esmer, esmer olanı. Yooo, sarışın olanı Esin. Anlaşıldı değil mi tamam mı?" Sonuç ne oldu sizce?
Film: Gerzek Şaban, Oynayan: Rıza Pekkutsal


Şükriye Hanım: Hanzo'nun yıllar önce kendisini terk eden kocası Cabbar olduğunu sanan Şükriye hanım, bu dağda bulunmuş adam uğruna öz kızını bağlayıp tavan arasına kitler, kızının arkadaşlarını bayıltır. Kırmızı tomofiller peşinden, boyuna posuna bakmadan pıtır pıtır koşar. Hepsi bir kişi; Cabbar'ı uğrunadır. "Sus kız babana Hanzo deme! Baban o senin baban!"
Film: Hanzo Oynayan: Adile Naşit

Doktor: Efsane doktor Meraklı Köfteci'de Zühtü'yü tedavi etmeye çalışmaktadır. Ama bir sorun vardır, Bakırköy'de kendisi de biraz tırlatmıştır. İlk göründüğü sahnede patlak gözleri ve South Park vari kurgu ile (Doktorun yüzü, Zühtü'nün yüzü, Doktorun yüzü, Zühtü'nün yüzü...) gülmekten yerlere yatırır. Ayrıca filmin yönetmeni de kendisidir: "Gözüme bak! - Göz doktoru musun ağabey? - Ruh doktoruyum! - Ne ruhu ağabey? - Tuz ruhu değil herhalde. Ben insan ruhunun derinliklerine inerim anladın mı! - Anlamadım.
Film: Meraklı Köfteci, Oyuncu: Engin Orbey

Hacı Ömer: Adem'e Amerika'daki amcasından miras olarak Mister Dörtnal gelince, sözlüsü (!) Şükran ve hacı babası da eşeğin karnındaki elması almak için nöbete başlarlar. Hacı amca satırı alır ve eşeğin yanına varır, hemi de eşşoğlu eşşeğin! Hacı Ömer eşeği kesemeden yakalanınca Adem sorusuna şöyle karşılık verir: "Haşa ne kesmesi! Draş oluyordum yavrım, draş! Bak, mmm... aa.... (Traş suratı, ağız aşağı yukarı)
Film: 100 Numaralı Adam, Oynayan: Ali Şen

Kara Mithat: Transfer döneminin ünlü kalecisi Bülent'i Galatasaray'ın kaçırması üzerine Kara Mithat'a başvuran Fenerbahçe, Bülent yerine ona ikizi kadar benzeyen Karpuzcu Şaban'ı kaçırır. Şaban Kara Mithat'ın ve kız kardeşinin eline düşer. Fenerbahçe'nin kalesine geçirilen Şaban efsane performansıyla parlarken, Kara Mithat başkana çekler yazdırmaktadır:
- Masraf çıkacak. - Ne kadar? - 3 yüz bin kadar. - Ama fazla değil mi o kadar... - O kadar!
Film: İnek Şaban, Oynayan: Dinçer Çekmez.

Sansar Selim:  Mülayim öleceğini anlayınca ecelinden ölmemek için tek bir çaresi kalır. Sansar Selim adlı aracıya gidip kendine bir kiralık katil tutmak! Onu öldürecek katil perşembe günleri ve yağmurlu havalarda öldürmeyecektir, cemaat arkasından küfür etmesin diye sırf. Salı dişi çıkabilir. Sansar Bey tam bir profesyoneldir. Bu koşullara dahi bir ayar çeker olaya. Babasına iş koyulduktan sonra işi gören hayırlı evlat Gaddar Kerim'i önerir Mülayim'e. Sonra Mülayim vazgeçtiğinde de prensiplerinden taviz vermez, onun sözü senettir. Hümanist tarafı da vardır ama onurlu bir meslek erbabıdır aslında. Lâfından dönmez.
Film: Korkusuz Korkak, Oynayan: Muhteşem Durukan

Ayı Abbas: Ne diyeyim ki ben Ayı Abbas'a. Ayı demeyin kızar? Başka neye kızar ayıoğlu ayı? Limona deli olur! Efsane insan Ayı Abbas, Bombacı Mülayim'in "o pezevengi bohça gibi dörde katlarım" demesinin üzerine kendisinde gemi kazanı gibi yürek olduğunu iddia etmiştir. Fakat en sonunda limon yüzünden dişleri kamaştığından kızarıp bozarmış ve Mülayim abisinin elini öpmüştür.
Film: Korkusuz Korkak, Oynayan: Turgut Özatay

Gardırop Fuat: Nedir Sakar Şakir'den çektiği bu adamın. Kafasına yoğurt kovası iner, komiserin takibatı yüzünden durmadan madara olur. İmza değil, "barnak" basarlar kendisine. Fötr şapkasındaki sigara yüzünden başına gelmedik kalmaz. Sonra o fötrün başına daha neler gelmiştir umumi helâ kuyruğunda! "Şimdi yedim seni ulan!" "100 bin lira avantam bile olsa parçaladım seni ulan!" replikleriyle akıllara zarar adamdır Fuat. "Yanıyorsun Fuat abi! Hem de Çırağan sarayı gibi!"
Film: Sakar Şakir, Oynayan: Ünal Gürel

Hüseyin Şevki Topuz
Hüseyin Şevki Topuz:
İşte gölgede kalmış en müthiş kahramanlardan. Milli Eğitim müfettişimiz Hüseyin Şevki Topuz. Hababam'ı sınamak istemiştir ama sonu tırlatmak olmuştur. Daha önemlisi o ne kaş göz hareketleridir, nasıl bir pasif agresizmdir müfettişim ya. Kıpkırmızı kesilmiş, kan gitmeyen suratı ile Hüseyin Şevki Topuz mutlak bir efsanedir.

- Adın ne? - Hazreti Ebu bekir? - Kaç yaşındasın? - 1453. - Romayı kim yaktı? - Anam!
Film: Hababam Sınıfı, Oynayan: Engin Orbey

Daha bunun Karbonat Erol'u var, Şogun Şevket'i var, Bilo'su var. Derya Kemal Sunal filmleri.

Yorumlar

el fenomeno dedi ki…
Çok güzel olmuş. Bir de Orta Direk Şaban filmindeki spor hocası rolüyle yine Dinçer Çekmez var. Kırılmadık kemiği kalmıyodu Şaban yüzünden.Zaten bu adamın Kemal Sunal'la beraber oynadığı bütün filmler şahane. Yine aynı filmde basketbaoldan sırıkla atlamaya kadar her türlü sporu yapan Herbal Life kılıklı bir herif vardı. Ve yine Dinçer Çekmez'in Şark Bülbülü filmindeki gazino sahibi tiplemesi de harika
Dejan dedi ki…
Hangi birini yazsam şaşırıyorum hepsi birbirinden harika.