Şimamoto

Benim aklımda yoktu fakat Kaan abi'nin kitap kapaklarıyla ilgili postlarından sonra, ben de bi' el atayım dedim o tarafa.


Çok geçmeden şunu söyleyeyim:Bu 6 resmi bulana kadar, göbek başta olmak üzere birtakım yerlerim çatladı. Hatta bir tanesinde -hangisi olduğunu anlarsınız- netlik hiç yok. Ama en iyisi buydu.



Murakami'nin 12 romanı var. Bunların 6 tanesi Türkçe'ye çevrildi ve DoğanKitap tarafından yayınlandı. Neye göre ilerliyorlar bilmiyorum. Mesela ilk kitabı çevrilmiş değil. O filan dururken, Kafka On The Shore'u yayınlamalarında popülist bir yan bulmak zor olmayabilir belki.



Görünüşe göre Sahilde Kafka'nın çıkışından sonra Murakami kitapları için belli bir kapak düzeni ayarladılar. Çünkü ondan önceki 4 kitabın da (İmkansızın Şarkısı, Zemberekkuşu'nun Güncesi, Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında ve Yaban Koyununun İzinde) birbirinden alakasız kapakları var. Hatta belki 1-2 tanesine kolayca "kötü" bile diyebiliriz. Sahilde Kafka'nın çıkışıyla, diğer 4 kitap, ve ardından Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu da, gayet kendine özgü ve hoş (elbette sevmeyen de çıkar, konu o değil) kapak tasarımlarıyla okura sunuldu.


Bunların arasından özellikle Yaban Koyununun İzinde, Haşlanmış Harikalar Diyarı Ve Dünyanın Sonu ve Zemberekkuşu'nun Güncesi dikkat çekiyor. Tasarımdan öte, seçilen renkler de çok çarpıcı. Hani "kitap kapakları dünyası" diye bi'şey varsa, o alemde ayrı bir yeri olduğu söylenebilir Murakami kitaplarının.


Söz Murakami'den açılmışken, bir de "okurun sesi" olayım. Abi bu adamın kitapları neden bu kadar pahalı? Hani merak eden okurun pat diye alması o kadar zor ki... Hadi İdefix'ten alsan yüzde 15 indirim, o da ne kadar etki ediyor ki.

Yorumlar

Dejan dedi ki…
imkansızın şarkısı, kapak olarak ayrı bir güzel ve evet kitaplar öyle pahalı ki elim gidiyor gidiyor, geri geliyor :(
L dedi ki…
abi ben de yüzde 50 indirimle alabildim idefix'ten valla. yoksa zor alırdım :/
Dejan dedi ki…
Ben de sınırın güneyinde, güneşin batısındayı almaya karar verdim. 10 TL. en ucuz kitabı bu. Kafka on the Shore 25 TL. raf fiyatı 28,9 tl.