Joe Pesci'nin Süt Kardeşi

Bugün dışarı çıktım. Gökyüzü kapalıydı. Kuşların soyu tükeneli çok oluyor. Cıvıldamalar yok, cıvıldama seslerini taklit için belediye hoparlörler yerleştirdi. 10 kuruşla çalışıyor. Bir parka mı gittiniz, kuş sesini mi özlediniz? 10 kuruşa iki dakika ötme sesi. Yetmez mi? E boyunuz devrilsin. Devletimiz sağ olsun.

Yol bu, dışarı çıktın mı akar. Çıktım ve aktı. Çorbacının önünde telefonla konuşmasına rağmen bağırıp çağıran bir adam vardı. Önce çok ciddi küfürler ediyor sonra, muhtemelen adam ona cevap verdiğinde, telefonu kulağından uzaklaştırıyordu ve ağzının dibine kadar sokarak tekrar küfrediyordu.

-Senin ananı avradını sikerim.
-(...)
-Sen var ya, ne büyük orospu çocuğusun!!!!

Bu işlem defalarca tekrarlandı ve son sözlerden biri beni çok güldürdü:
"Benimle kimse kafa bulamaz!"

Evet, Joe Pesci'nin Türkiye'deki süt kardeşi karşımdaydı. O an ne yapmak gerekiyordu, biraz suratına bakınca, karşılıklı bakışma haline giriştik. Beni görüyor muydu emin değilim. Varlığım hafiftir. Bakmayı sürdürmek cazipti, çünkü bu adam büyük eğlence sunuyordu. Ama bir yandan da bu zebellah sıkıntı çıkarabilecek cüssesiyle ve pos bıyıklarıyla ürkütücü görünüyordu. Baktım. O da baktı ya da bakar kördü. Küfretmeyi sürdürdü, telefonun ağzının dibine kadar götürüp bağıra çağıra küfretti.

Yoluma devam ettim, biz gözcüler böyle olaylara karışamayız. Karışmamız kesinlikle yasaklanmıştır. Evren anayasının bilmemkaçıncı maddesi, bilmemneyinci bendinde var. Kuran'da, İncil'de falan da geçiyormuş diyenler olmuştu. Kezban normalde "kötü kadın" demekmiş biliyor muydunuz?!!!! Yaşar Nuri hoca söyledi. Neyse bunlar boş laflar, söylentiler. Sloganım çok lâf, az iş. Gözcülüğün güzelliği budur. Bildiğim tek bir şey var, biz gözcüler bu tip olaylara müdahale edemeyiz.

Karnım açtı. Kebap yemek için ocağını yakmış olan bir kebapçı aradım ve buldum. Adana söyledim. Dürüm istemiştim ama tabakta geldi. Geri göndermek ayıp olur dedim kendi kendime Adana kebabın üstündeki yağ köpürmüş, bir tek kaş, iki nokta göz ve bir gülen ağız şekli ortaya çıkmıştı. İki gözü oluşturan köpüklerden biri patladı. Adana bana göz kırptı.

Yorumlar

Cıvıldama seslerini hoparlörden dinlemek iç gıcıklayıcı olmuş. Yer çekimini ve havayı faturalandırdıklarını da düşünsene. Faturasını ödemeyenin uzaya doğru süzülüyor, evde kalıp tavanda yaşaman lazım. Oksijeni keserlerse fena 1-2 dakika içinde açtırman şart!

Yatmadan lezzetli cümlelerinden bir demet aldım ve sanırım rüyalar bilim-kurgu düşecek kafama bu gece. Beynine sağlık Kaaan.