Yıkılmayan adam Joe Strummer



Joe Strummer paralel bir dünyadaki abimdir. Her geçen güne lânet eden ve düzeltme zorunluluğunu hissedip hayata tutunmayı başarabilenlerin Mesihi…
Karanlığın kalbine bakıp şeytanın gözüne fener tutanların elindeki kırık bira şişesidir, o. Dünyanın bir vampir olduğunu bile bile, gömleğinin kollarını kıvırıp kendi kanından ikram edip onu bu şekilde zehirlemeye çalışanların kutsal ruhu.
1977 doğan koca bir dünyanın 2013’e uzanmasıyla başlayan pozitif öfkenin içselleşmesi. İnsan olmaya çalışmaktır Joe Strummer. Bunu pasifist bir şekilde yerinde oturarak yapmaya çalışanların aşağılayıcısı, dilek cini karşısına gelip dile benden ne dilersen diye sorduğunda, verdiği cevaba, “o hariç” denenlerin, adalet dağıtıcısıdır.
Doğrudan cehenneme gidenlerin Tanrı’ya karşı savunucusudur. Güneş ışınlarının evimin üstündeki masaya damlamasıdır. Yağmur suyuyla yıkanan bir kadının, şampuan kokmayan doğal saçlarıdır güzel abim. Her şeyin hesaplar üzerine kurulduğu bir dünyada, tüm hesap makinelerini toplatıp yaktıran yüce diktatör.
Duvarlara tekme atmadan hükümetlerin yıkılmayacağını bilenlerin kutsal tekmesi, elektrik şoku yiyenlerin Şok Dalgası Süvarisidir.
Bush’tan bıkanların Lenin’idir Joe Stummer… Dr. Goebbels’in şovuna karşı çıkanların kahverengi gözlü müritlerinin, gökyüzüne kalkan yumruğudur. Bizi kamplara ayıranlara vurulan karaciğer yoklamasıdır Orhan Ayhan’ın deyişiyle.
Yaşadığında da öldüğünde yok olmayan fikirlerin, modern dünyanın kıçına vurduğu esaslı bir tekmedir…

Yorumlar